Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Världshavsdagen 8 juni - FN:s årtionde för havsforskning uppmärksammas

Publicerad: Uppdaterad:
Jessica Hjerpe Olausson, maritim expert, Västra Götalandsregionen

På Världshavsdagen, den 8 juni kastar Sverige loss för att uppmärksamma FN:s årtionde för havsforskning 2021-2030. Formas håller ett seminarium där bland annat kronprinsessan Victoria, miljö- och klimatminister samt vice statsminister Per Bolund, och minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans deltar. Moderator är Jessica Hjerpe Olausson, maritima expert på Västra Götalandsregionen.

Formas bjuder på initierade samtal med ledande experter. Bland annat kommer generaldirektörerna för SMHI, Formas och Havs- och vattenmyndigheten att samtala kring de fyra prioriterade områdena för Sverige under årtiondet; ekosystembaserad havsförvaltning, havsmedvetenhet, data och innovationer.

Seminariet avslutas med presentation av Universeums satsning på hållbara hav, och lansering av Sveriges nationella kommitté för FN:s årtionde.

Välkommen att delta vid Formas digitalta seminarium, ett spännande samtal om hur vi kan bidra under FN:s årtionde för havsforskning! SEminariet går också att se i efterhand. 

Formas: Världshavsdagen 

Västra Götalandsregionens arbete med maritima frågor 

VGR arbetar med havsfrågor inom forskning och utveckling med koppling till maritima näringar, men också på miljöområdet. 

Syftet är att stärka den maritima sektorn genom ny kunskap, innovation och samverkan, och skapar förutsättningar för att Västsverige bidrar till en hållbar framtid för människor, havet och dess resurser.

Maritima klustret

Västerhavsveckan

Jessica Hjerpe Olausson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad: