Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sveriges Lantbruksuniversitet och Västra Götalandsregionen satsar stort på fortsatt samverkan för att utveckla de gröna näringarna

Publicerad:
Kalvar ligger på ströbädd i ett stall

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har sedan 2014 tillsammans med Västra Götalandsregionen (VGR) haft gemensamma satsningar på forskning, utveckling och kompetensförsörjning för de gröna näringarna. Nu fortsätter och stärks satsningarna och samarbetet med en ny överenskommelse som sträcker sig fram till 31 december 2023.

 - Lantbruket har en avgörande roll i omställningen till ett hållbart samhälle, och Västra Götaland vill vara ett föredöme i den omställningen. Om vi ska ta tillvara på lantbrukets potential måste vi våga investera i nya kunskaper och starka samarbeten. Därför satsar vi ytterligare 25 miljoner kronor på att öka tillämpningen av forskning i de gröna näringarna, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

I den externa utvärdering som gjorts på uppdrag av SLU framkom det tydligt att satsningarna har utvecklat de gröna näringarna på ett positivt sätt. Dessutom betonades den goda anda som kännetecknar samverkan mellan myndigheter, organisationer, företag och akademin i Västra Götaland, där SLU är ett nav.

VGR:s pressmeddelande 2021-03-01

Robin Kalmendal

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: