Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Publik kvartersladdning för elbilar med fokus på hyresrättstäta områden i Västra Götaland

Publicerad:
En man vid sin elbil som laddas
Fotograf: Mika Aberra

Västra Götalandsregionen ger ekonomiskt stöd för utveckling och etablering kvartersladdning i samverkan med ett antal energi- och bostadsbolag. Först ut är områden i Göteborg och Partille, men fler är att vänta runt om i Västsverige.

Omställningen av transportsektorn pågår för fullt och allt fler väljer att köra laddbara bilar. Det är därför angeläget att hitta nya lösningar för laddinfrastruktur även i områden där många bor i hyresrätt och saknar egna möjligheter att ladda. Kvartersladdning innebär att boende och besökare kan ladda sin elbil på publika laddstationer i anslutning till bostadshusen.

– Antalet elbilar på våra vägar ökar stadigt och i vissa områden är det kommersiella intresset svagt för att bygga ut laddinfrastruktur. Där krävs offentligt stöd för att nå målen och olika stödmöjligheter för utbyggnad i stad såväl som på gles- och landsbygd i hela Västra Götaland. Vårt regionala stöd ska komplettera och stärka upp statliga stöd för att öka möjligheterna för aktörer att satsa på mer hållbara transporter och därmed stå rustade inför den snabba utvecklingen vi ser inom transportsektorn, säger Kristina Jonäng, ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Pressmeddelande 2021-05-11

Line De Verdier

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: