Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny hållbarhetscertifiering för interiörer

Publicerad:

Nu inleds arbetet med att ta fram en ny certifiering för inredningsprojekt. Hållbar Interiör är den nya miljömärkningen som ska säkerställa kvalitét och hållbarhet i invändiga lokaprojekt.

Syftet är att erbjuda ett verktyg som underlättar hållbara inköp av inredning och en certifiering som säkerställer att ett interiört projekt har skett på ett hållbart sätt.

Västra Götalandsregionen medverkar i projektet som ska pågå under två år och som har fått stöd från Vinnova genom programmet Utmaningsdriven innovation. 

- Från Västra Götalandsregionen har vi sedan lång tid haft en ambition att inreda hållbart genom inköp av produkter som uppfyller Svanens krav och en hög andel återbruk och en övergång till cirkulära möbelflöden. Vi ser fram emot att vara med och utveckla en miljömärkning för interiör, säger Birgitta Nilsson, regionutvecklare cirkulära affärsmodeller, hållbara miljöer och mode.

- Det är positivt ur flera perspektiv, dels att kunna miljömärka interiörer i vår egen organisation vilket ger stolta medarbetare, dels att stimulera utvecklingen till en hållbar inredningsbransch så att företagen i Västra Götaland blir konkurrenskraftiga, framhåller Birgitta Nilsson.

Om Hållbar Interiör

Hållbar Interiör är en certifiering och ett verktyg som synliggör de långsiktiga och hållbara värdena kopplat till en interiör vilket medför ett nytt sätt att värdera inredning och rumslig gestaltning där estetiska värden kopplas samman med långsiktigt hållbara värden.

Hållbar Interiör

Projektpartner

Tengbom arkitekter, Indicum inredningsarkitekter, Agero, Svensk InredningsarkitekturMalmö stadVästra GötalandsregionenJLLTenant&PartnerSweden Green Building CouncilSvanenRPRekomoInput interiörSajklaTrä- och MöbelföretagenFlokkStolabLundbergs MöblerOgeborgVoidmark, Rise och IDC.

Profilbild av Birgitta Nilsson

Birgitta Nilsson

Regionutvecklare – Cirkulära affärsmodeller, hållbara miljöer och mode
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: