Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Matsamarbete kan ge fler jobb i väst

Publicerad: Uppdaterad:
Berit Mattsson i ett klipp från Tillväxstverkets
Berit Mattsson om Lokalproducerat i Väst i Tillväxtverkets film okt. 2021

Resurscentret Lokalproducerat i Väst ger livsmedelsproducenter råd, stöd och kontakter i Västra Götaland. Initiativet startade för snart 15 år sedan av länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen tillsammans och är ett av flera exempel på ett fungerande samarbete mellan de två organisationerna för att utveckla länet. Det berättar Tillväxtverket i en film och en artikel som ett gott exempel på insatser för en livskraftig landsbygd.

I Västra Götaland är länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen (VGR) vana att jobba tillsammans sedan 20 år tillbaka. När det nya länet bildades genom att slå ihop flera mindre län uppstod en rad utmaningar att ta itu med. Dit hörde till exempel dubbelarbete eller olika projekt med samma eller liknande syften. Ett sätt att hantera problemen var att utveckla samarbetet mellan VGR och länsstyrelsen.

– En bärande tanke har varit att undvika de tillfälliga projektens problem med pengar som tar slut och istället arbeta långsiktigt. Eftersom vi har en spridning av företagare i hela länet finns ett starkt politiskt intresse för det här, säger Berit Mattsson, regionutvecklare vid Västra Götalandsregionen.

Se Tillväxtverkets film och läs mer om nyttan för livsmedelsföretagen med Lokalproducerat i Väst

Lokalproducerat i Väst

Profilbild av Berit Mattsson

Berit Mattsson

Regionutvecklare – Livsmedel och gröna näringar, Västkuststiftelsen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad: