Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

International House - en dörr in till Göteborg

Publicerad: Uppdaterad:
Flicka vid kaj i Göteborg med stadssiluett i bakgrundeng i kvälssol
Fotograf: Jonas Ingman

I mitten av april öppnar International House i Göteborg, en mötesplats där all relevant service finns samlad under ett tak för den som kommer hit från ett annat land för att arbeta, forska eller studera. Syftet är att göra processen smidigare för internationell kompetens att etablera sig här och satsningen är den största i landet i sitt slag.

Hur man hittar man bostad? Hur fungerar arbetsmarknaden för min sambo? Var finns det skolor och förskolor? Vad gör jag om jag blir sjuk? Och hur tar jag mig ut i den omtalade skärgården?

– För att näringslivet och den offentliga sektorn i Västra Götaland ska utvecklas och klara den framtida kompetensförsörjningen är det viktigt att attrahera människor med rätt kunskaper och få tillgång till internationell spetskompetens. Det blir allt viktigare att ta vara på kompetensen hos personer med utländsk bakgrund, oavsett om det är människor som kommer med arbetskontrakt, gäststudenter och forskare eller personer som invandrar av andra skäl, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden, Västra Götalandsregionen.

International House som startar sin verksamhet under april, kommer att drivas av Business Region Göteborg och Arbetsmarknad och vuxenutbildningsförvaltningen Göteborgs Stad. Initiativet stöds av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen som även är en medfinansiär.

Se Business Region Göteborgs nyhet

Susanne Hammarström

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad: