Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Film i Väst välkomnar produktionsincitament för att stärka den svenska filmindustrin

Publicerad:
Mikale Fellenius, vd Film i Väst
Fotograf: Gus Kaage, Film i Väst

Film i Väst välkomnar produktionsincitament för att stärka den svenska filmindustrin. Kulturdepartementet meddelade vid en presskonferens nu på morgonen att ett produktionsincitament för att stärka den svenska filmnäringen och kringliggande industrier kommer att införas, ett beslut som Film i Väst välkomnar.

Film i Västs vd Mikael Fellenius är en av dem som länge engagerat sig i frågan om att införa produktionsincitament i Sverige och han välkomnar beslutet:

På tisdagsmorgonen meddelade kulturminister Amanda Lind att Sverige får ett efterlängtat finansieringssystem som kommer att gynna hela den svenska filmnäringen.
- Nu får Sverige äntligen likvärdiga konkurrensvillkor som övriga Europa. 100 miljoner kronor permanent från nästa budgetår är en bra start för uppbyggnad av ett fullt utbyggt system, säger Film i Västs vd Mikael Fellenius.

Västra Götalandsregionen och Film i Väst har visat goda resultat med regionala produktionsincitament och skaffat sig kunskap och erfarenhet i hantering och utformning av regelverk som blir till stor hjälp vid implementeringen av ett nationellt produktionsincitament.

Regionutvecklingsnämnden har sedan 2019 finansierat med en regional produktionsrabatt på sex miljoner kronor. Syftet har varit att öka antalet internationella inspelningsprojekt, bygga ut och stärka infrastrukturen i Västra Götaland och att initiera nyetablering av produktions- eller produktionsservicebolag.

Film i Väst välkomnar produktionsincitament för att stärka den svenska filmindustrin – Film i Väst (filmivast.se)

Regional produktionsrabatt til två filmprojekt

 

Andreas Catoni

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Helena Starfelt

Avdelningschef näringsliv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: