Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fehmarn Bält-förbindelsens öppnande kräver åtgärder i Sverige

Publicerad:

Den 30 september besökte företrädare från Västra Götalandsregionen byggandet av tunneln under Fehmarn Bält. På plats i Rödby, Danmark var också lokal- och regionpolitiker från Norge, Sverige, Danmark och Tyskland, alla medlemmar i organisationen STRING, ett gränsöverskridande politiskt samarbete vars ambition är en grön megaregion som kan vara ledande i omställningen mot ett grönt Europa.

Förbindelsen mellan Tyskland och Danmark via Fehmarn Bält är idag en av Europas stora flaskhalsar, samtidigt som det geografiska området är ett av Europas absolut mest expansiva. Längs samma transportkorridor som Fehmarn Bält, Köpenhamn och Hamburg ligger även Malmö, Göteborg och Oslo. STRING:s medlemmar driver att kvarvarande flaskhalsar längs korridoren ska åtgärdas i samband med att förbindelsen beräknas öppna år 2029. Transportkorridorens betydelse uppmärksammades senast vid en konferens i juni där statsministern uttalade regeringens stöd för dess utveckling.

Läs hela pressmeddelandet 211001

 


Publicerad: