Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Angelägen konferens för ökad medie- och informationskunnighet

Den 26-27 oktober arrangerar Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet en nationell konferens om medie- och informationskunnighet (MIK) för ett demokratiskt medborgarskap.
Fotograf: VGR

Den 26-27 oktober arrangerar Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet en nationell konferens om medie- och informationskunnighet (MIK) för ett demokratiskt medborgarskap. Då samlar vi Sveriges framstående forskare, engagerade politiker och myndighetsföreträdare tillsammans med de som jobbar med medie- och informationskunnighetsfrågor ute i verksamhet, för att gemensamt flytta fram positionerna.

Idag behöver såväl unga som gamla navigera i en värld som har blivit allt svårare att överblicka och genomskåda. Ett förändrat medielandskap med nya produktionsvillkor och konsumtionsmönster har ytterligare förstärkt behovet av kunskap och nya förhållningssätt. Med aktuella skeenden i omvärlden – pandemi, krig, beslut om Nato-anslutning och snart ett val –aktualiseras än fler utmaningar som desinformation, censur och propaganda. Mot denna bakgrund framstår relevansen för begreppet medie- och informationskunnighet (MIK) allt tydligare.

– Som region vill vi samarbeta både med lokala och kommunala verksamheter och aktörer men också med myndigheter, lärosäten och civilsamhället i stort. Tillsammans kan vi göra skillnad och flytta fram positionerna! Säger Conny Brännberg, ordförande kulturnämnden i VGR.

Angelägen konferens för ökad medie- och informationskunnighet - Förvaltningen för kulturutveckling (vgregion.se)

Ylva Gustafsson

Regionutvecklare – Film och litteratur
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-06-22 11:23