Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Det yrkeslivslånga lärandet

Inom det yrkeslivslånga lärandet hittar du utbildningsaktiviteter för dig som är legitimerad erfaren psykolog eller redan färdig specialist och önskar fördjupning och vidareutbildning.

Seminarier

Utbildningsenheten startade en seminarieserie hösten 2018 som är en del av det yrkeslivslånga lärandet och där du får chans att utbyta erfarenheter med andra legitimerade psykologer. Seminarierna sker en eftermiddag i månad klockan 13.15-16.00 och är kostnadsfria. Du anmäler dig till ett tillfälle i taget.

Anmälan för vårens datum kommer öppna 20 oktober kl 08:00 och är på Lärportalen. Du behöver vara inloggad med ditt VGR-konto på Lärportalen för att kunna anmäla dig.

Hösten 2022:

2 november, tema: Självomhändertagande för psykologer         
Tina Camitz, specialistpsykolog, Sahlgrenska universitetssjukhuset, föreläser om ”ta hand om sig själv färdigheter” för psykologer                         
Plats: Stationshuset konferens, Göteborg

7 december, tema Covid-19            
Marie Eckerström, leg psykolog, Rehabiliteringsmedicin, Sahlgrenska universitetssjukhuset föreläser om bedömning av patienter med postcovid. Johannes Nordholm, biträdande verksamhetschef och leg psykolog, Psykiatri Affektiva föreläser om stödet till personal som arbetar med patienter med covid-19
Plats: Stationshuset konferens, Göteborg

Våren 2023, anmälan öppnar 20 oktober 08.00 (först till kvarn)


7 februari, tema: Stegvis vård och integrerad beteendehälsa i primärvård
Elinor Wilson, leg. psykolog på Närhälsan Majorna Vårdcentral, föreläser om stegvis vård och integrerad beteendehälsa. Efterfrågan och behovet av psykologisk behandling är stor och växande. För många psykologer i både primärvård och specialistpsykiatrin är det svårt att räcka till. Stegvis vård och integrerad beteendehälsa kan innebära att göra kullerbyttor i tankesätt, ta sig an nya metoder och även en ny roll för den kliniska psykologen. I detta seminarium kommer vi gå igenom principerna för stegvis vård och hur det rent praktiskt kan se ut när integrerad beteendehälsa införs.
Plats: Stationshusets konferens, Göteborg

7 mars, tema: Självomhändertagande för psykologer
Tina Camitz, specialistpsykolog, Sahlgrenska universitetssjukhuset, föreläser om ”ta hand om sig själv färdigheter” för psykologer.
Plats: Borås

28 mars, tema: Barn med regleringssvårigheter 
Britt-Marie Ljungström, fil. doktor och specialistpsykolog på BUP i Skaraborg, föreläser om barn med regleringssvårigheter. Hur kan vi förstå känslostarka barn och barn med trotssyndrom och ADHD? Vid seminariet ges tillfälle att diskutera vilka interventioner som är till hjälp och varför det är så viktigt med tidiga insatser till dessa familjer. 
Plats: Skövde 

2 maj, tema: Deliberate practice 
Den 2 maj välkomnar vi Christer Axelsson, specialistpsykolog, Sahlgrenska universitetssjukhuset, som föreläser om Deliberate practice - avancerad målmedveten träning för kliniska specialistpsykologer. 
Lärande av nya kliniska färdigheter sker främst via övande eller i praktiskt arbete. Deliberate practice är ett utvecklat program för att utifrån individuella förutsättningar, tryggt och med utgångspunkt i egen nyfikenhet, identifiera utvecklingsområden samt hitta anpassade övningar.  Denna eftermiddag är ett smakprov på vår specialistkurs i Deliberate practice. 
Plats: Stationshusets konferens VGR, Göteborg 

Specialistkurser

Ett begränsat antal platser är öppna att söka för  dig som erfaren kliniker eller för dig som är färdig specialist som behöver upprätthålla/fördjupa din kunskap. Förutsättningen för att kunna få göra detta är att du uppfyller antagningskriterier och att du är införstådd med att gå kursen på samma premisser som STP-psykologerna.

Utbildningsaktiviteter

Stöd andra

En ytterligare fördjupning och konsolidering av kunskap sker när du lär ut något till någon annan. Utbildningsenheten kommer behöva anlita många psykologer inom Västra Götalandsregionen i roller som föreläsare, kursledare, specialistmentorer, examinatorer och handledare. Detta kommer både utveckla dig och din kompetens samtidigt som vi hjälps åt att sprida kunskap inom VGR. Mer information finns på sidan För dig som stödjer andra i lärandeprocesser.

För dig som stödjer andra i lärandeprocesser

Karriärutvecklingsmodell för psykologer

Västra Götalandsregionen har tagit fram en karriärutvecklingsmodell för psykologer där du kan läsa om olika möjligheter för dig som psykolog.

Karriärutvecklingsmodellen för psykologer, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s intranät.


Senast uppdaterad: 2022-11-04 08:54