Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverk för lärande

Nätverk för lärande ska underlätta och möjliggöra erfarenhets- och kunskapsutbyte och ge stöd till dem i Västra Götalandsregionen (VGR) som arbetar med lärande i olika roller.

Varför ett nätverk för lärande?

Det övergripande syftet med nätverket är att VGR ska kunna erbjuda lärsituationer av högsta kvalitet. Nätverket erbjuder ett sammanhang för erfarenhets- och kunskapsutbyte och stöd till oss som arbetar med lärande i olika roller. VGR är en stor region med många spännande verksamheter vilket ger goda förutsättningar till att lära av varandra. Vårt mål är att träffas både fysiskt och digitalt, beroende på upplägg och innehåll mm. Ibland ges möjlighet till dialog och erfarenhetsutbyte och ibland blir det ren föreläsningsform för att kunna nå ut till en större målgrupp.

Nätverksträffar

Nätverksträffarna arrangeras 3-4 gånger per år. Varje träff har ett eget tema. Kommande träffar planeras efter hand och i dialog med nätverket.

Träffar hösten 2021

  • Oktober: Hybridutbildning - inspiration, konkreta tips och ny kunskap

Hur ställer vi om till hybridutbildningar? Vi är på väg in i en ny fas i arbetslivet och kommer att mötas och utbildas på plats, via nätet och i hybridform. Det är nu vi skapar framtidens hybridutbildningar och alla val vi gör kommer att påverka hur våra hybridutbildningar ser ut och fungerar nu och framåt. Vad betyder detta och vad kan vi göra redan nu? 

Välkommen till en föreläsning om hybridutbildningar som innehåller inspiration, kunskap och konkreta tips för att skapa effektiva och engagerande hybridutbildningar. Vad skiljer en platsbunden, nätbaserad och hybridutbildning åt? Hur stärker vi det nätbaserade och hybrida värdskapet? Hur planerar vi, vilka digitala plattformar finns, vilken teknik behöver vi för olika typer av hybridutbildningar och vilka metoder kan vi använda för att skapa engagerande hybridutbildningar som leder till ett ökat lärande? 

Föreläsningen genomförs digitalt av We are Laja. Det är samma föreläsning vid båda tillfällena.

Anmäl dig via länken nedan. Du kommer då att behöva logga in i Lärportalen och söka på utbildningens namn (Hybridutbildning - Nätverk för lärande)
Anmälan 1 okt 8.30 - 10.30

Anmälan 7 okt 14.30 - 16.30 

  • December: Att planera utbildning för effekt i verksamheten och hur vi mäter det

Välkommen!

Diskussionsforum på Yammer - Nätverk för lärande

I vår Yammer-grupp kan vi tipsa varandra om intressanta artiklar, projekt, konferenser samt ställa frågor och be om hjälp. Rätt använt kan forumet bidra till både personlig och organisatorisk utveckling. Ju fler som lägger in goda exempel, ställer och svarar på frågor och är engagerade i gruppen desto mer aktiv och levande blir nätverket. Tveka alltså inte att använda den! VGR Akademin administrerar Yammer-gruppen men det är ni som deltagare som tillsammans med oss skapar innehållet.

Yammer - Nätverk för lärande, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s Yammer

Har du tips, frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till oss på VGR Akademin.

Anna Wreeby

Utvecklingsledare

Åsa Gustavsson

Regionutvecklare
Senast uppdaterad: 2021-09-03 10:13