Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny utbildning om hälso- och sjukvårdens digitalisering

Vårdpersonal har ett digitalt möte med en patient via en dator.
Fotograf: Rebecca Landmér

Digitalisering och förändrade arbetssätt är en viktig förutsättning för att vi ska kunna möta framtidens utmaningar inom hälso- och sjukvården. Därför finns nu en ny utbildning i Lärportalen med fokus på detta: DigIT VGR hälso- och sjukvårdens digitalisering.

Det ökande utbudet av digitala invånartjänster ställer krav på digital kompetens. Medarbetare och chefer behöver kunskap om de möjligheter digitaliseringen medför inom hälso- och sjukvården och vilka system som finns att använda. Med ökad kompetens kring digitalisering och förståelse för den pågående digitala transformationen kan vi möta framtidens utmaningar och bli inspirerade att arbeta mer med digitala arbetssätt. 

– Utbildningen är dels viktig för att vi behöver veta vilka arbetsverktyg vi har och vilka sätt vi har att möta våra patienter på. Tillsammans utvecklar vi våra system och arbetssätt. Vi behöver också känna till vad som används i andra verksamheter. Våra patienter möter oss som en helhet och det är viktigt att vi vet vad som pågår i vår organisation. De digitala verktygen hjälper oss framåt och ger oss en möjlighet att kunna lägga mer tid på patientmötet och det där som är riktigt roligt i jobbet, säger Karin Looström Muth, hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör.

Kort om utbildningen 

  • Går igenom några av de system som används inom hälso- och sjukvården. Till exempel Vård och hälsa, digitala kallelser och taligenkänning.  
  • Vänder sig i första hand till chefer och medarbetare i hälso- och sjukvården, men är öppen för alla i VGR som behöver öka sin kunskap om digitaliseringen i vården. 
  • Helt nätbaserad och publicerad i Lärportalen.

Till utbildningen i Lärportalen

DigIT VGR – satsning på digital kompetens 

DigIT VGR är en satsning för att höja den digitala kompetensen bland VGR:s medarbetare och chefer. DigIT VGR består av flera utbildningar som ska öka kunskapen om och skapa förståelse för digitalisering på våra arbetsplatser. Utbildningen är framtagen på uppdrag av Koncernstab digitalisering och Koncernstab HR. 

Samtliga utbildningar finns i Lärportalen:

Till Lärportalen