Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

"Vi vänjer oss" - Nytt nummer av Arbetslust

Publicerad: Uppdaterad:
Omslagsbild Arbetslust nr 1 2021. Tre kvinnor i vårdmiljö som bär munskydd
Fotograf: Frank Palm

Detta nummer präglas av pandemin, som ställer krav på omställning och att tänka nytt.

Kontroll och tillit

"Att saker sker som vi inte har kontroll över är så skrämmande att vi till varje pris vill hitta en orsak som varit möjlig att åtgärda. Det måste ju vara någons fel att det gick så här illa. Hade man bara gjort si eller så skulle vi klarat oss bättre." Maria Taranger är överläkare och chef på SU. Läs hennes "Tankar om", så här i pandemitider. 

Kan Gröna rehab vara digital?

Teamet på Gröna Rehab ställdes inför en utmanande situation. En verksamhet, för deltagare med stressrelaterad ohälsa, som helt bygger på närvaro, närhet, gruppsamtal och gemensamma aktiviteter i samklang med trädgård och natur, föreslogs bli skärmburen. Eller stängd. Hur hanterar man det?

Vi fick energi och blev öppnare

Administrativa enheten Obstetrik och Neonatal SU/Ö behövde skapa tydlighet, ta reda på ”vad gör vi egentligen?” och inventera osynliga uppgifter som tar både plats och tid. På så sätt tänkte man att man skulle få en mer hållbar arbetsplats, lägre sjukfrånvaro och rusta sig inför ännu en flytt. Så hur gjorde man och hur gick det?

Jobba på distans?

Nu jobbar många hemma helt och hållet, men även innan pandemin hade den digitala utvecklingen gjort det möjligt att arbeta på så många andra arbetsplatser än på kontoret. Gränserna mellan arbete och privatliv suddas ut allt mer. Här kan du läsa om hur man kan skapa egna rutiner som funkar. 

Andra rubriker i Arbetslust 2021:1

  • Kunderna har sagt sitt. Om årets kundundersökning hos Hälsan och Arbetslivet
  • Hur och var kan vi hitta personal? Mer aktuellt än någonsin.
  • Filmer om återhämtning på väg ut från Hälsan och Arbetslivet
  • På jobbet - Om Lena som jobbar som smittspårare

Tidningen Arbetslust Nr 1 2021 - Vi vänjer oss

Publicerad:
Uppdaterad: