Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillförlitlig välfärd - seminarium i Göteborg

En vårdare håller om en äldre persons händer

Professor Stefan Tengblad, Göteborgs universitet och Lisa Björk, doktor i arbetsvetenskap på ISM presenterar den 21 februari en SNS-rapport om hur vi kan organisera välfärden så den blir tillförlitlig och bättre rustad inför utmaningar, kriser och omvärldsförändringar.

Seminariet är digitalt och arrangeras av Centrum för Global HRM. Rapporten har nyligen presenterats på SNS, och presentationen kan ses i efterhand.

Presentation av rapporten den 21 februari

Utöver Stefan Tengblad och Lisa Björk medverkar även medförfattarna Björn Brorström, Lotta Dellve och Annika Härenstam på webinariet.

Anmäl dig här senast den 19 februari

Presentation och panelsamtal på SNS

På ett seminarium den 7 februari, presenterade Lisa Björk, ISM, tillsammans med övriga författare Vägen till mer tillförlitlig välfärd. I rapporten, ifrågasätter sex forskare i arbetsvetenskap och företagsekonomi om välfärdens problem verkligen beror på bristande tillit.  Presentationen följdes av ett panelsamtal, där bland annat Ardalan Shekarabi (S), riksdagsledamot och civilminister under tiden för Tillitsdelegationen medverkade. Nu kan du se seminariet i efterhand.

Syftet med rapporten är att bidra med ett alternativt synsätt som i stället fokuserar på tillförlitlighet. Rapportens övergripande fråga är hur vi kan skapa en välfärd som är värd att lita på för medarbetare, chefer, politiker och allmänhet.

Lisa Björk, doktor i arbetsvetenskap, ISM, Västra Götalandsregionen har varit redaktör och en av författarna

Övriga författare är 
Thomas Andersson, professor i företagsekonomi, Högskolan i Skövde

Björn Brorström, professor emeritus, verksam vid Kommunforskning i Västsverige

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap, Göteborgs universitet

Annika Härenstam, professor emerita, Göteborgs universitet, verksam som forskare vid Stockholms universitet

Stefan Tengblad, professor i Human Resource Management, Göteborgs universitet (red.)

Vägen till mer tillförlitlig välfärd, SNS, presentation

Här finns rapporten att ladda ned, SNS