Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Krönika om det goda samtalet

Publicerad:
Annemarie Hultberg
Krönikör Annemarie Hultberg reflekterar över det goda samtalet på vandring i Skottland.

— Jag tror att det är många som längtar efter det riktigt goda samtal, inte minst i valtider. Samtal där jag släpps in som väljare i de dilemman och möjliga vägval politiker ställs inför, och vad som fått dem att till slut ta ställning åt ett visst håll”, skriver Annemarie Hultberg från ISM i sin senaste krönika i Strömstads Tidning.

— En riktigt bra dialog brukar man säga kännetecknas av tre delar: Först och främst att uttrycka sig genuint, alltså med en ärlig avsikt att säga det jag verkligen menar. Det andra är att lyssna. Och då menar jag inte bara genom att vänta in sin tur att prata, utan att faktiskt försöka förstå den andres perspektiv, gärna genom att ställa frågor. Det tredje är kanske det svåraste av allt, att vara beredd att ändra åsikt om så behövs. Alltså tala genuint, lyssna och vara beredd att ompröva. Så sammanfattar Annemarie Hultberg sina funderingar mitt i valrörelsen 2018.

 Till krönikan Jag längtar efter det goda samtalet

Publicerad: