Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Chefer vill lösa organisatoriska problem med individåtgärder

Publicerad: Uppdaterad:
Promenader som friskvård
Satsningar på fysisk aktivitet på arbetstid är en av flera önskade åtgärder för att lösa arbetsproblem som är organisatoriska.

Många arbetsmiljöproblem hänger ihop med organisationen. Det visar studien av ansökningarna som kommit in till Arbetsmiljösatsningen i Västra Götalandsregionen. Ändå önskar chefer ofta åtgärder och lösningar som riktas mot individen.

Några av de åtgärder som efterfrågats har varit inspirationsföreläsningar om friskvård och satsningar på fysisk aktivitet på arbetstid, men problemen som beskrivits i ansökningarna har bottnat i organisatoriska faktorer och den önskade åtgärden har saknat koppling och till problembeskrivningen.

Det finns en tydlig mismatch säger Magnus Åkerström till suntarbetsliv, som också säger att man bör känna till rotorsaken till problemen för att veta vad man ska satsa på. För att pricka rätt med sina arbetsmiljöinsatser kan cheferna behöva stöd från företagshälsovården eller arbetsmiljökunniga personer inom HR, berättar Magnus och forskarkollegan Jonathan Severin, som båda följer Arbetsmiljösatsningen genom projektet StratSam.

Till artikeln i suntarbetsliv.se Viktigt att välja rätt arbetsmiljöinsats

Forskningsprojektet StratSAM följer Arbetsmiljösatsningen

Publicerad: