Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Flera satsningar på nystart inom kulturområdet

Publicerad: Uppdaterad:

På årets sista sammanträde för kulturnämnden i december beslutade nämnden att använda överskottet från 2021 (orsakat av pandemin och framflyttade satsningar) till att bidra till nystart av kulturområdet. Den 14 december hölls en presskonferens där kulturnämndens ordförande Conny Brännberg och kulturchef Katti Hoflin kommenterade nuläget för kulturområdet och blickade framåt mot 2022.

Bland annat satsas medel på barn och unga, genom Cirkus på jullovet (494 000 kronor) samt Mediapoolen för medie- och informationskunnighet (387 000 kronor), då barn och ungas delaktighet i kulturlivet har påverkats negativt av pandemin.

För att bidra till arbetstillfällen i det fria kulturlivet utökas potten för utvecklingsprojekt med 2,5 miljoner kronor.

Sammanlagt rör det sig om cirka 10 miljoner kronor.

Kartlägger kompetensbrist för vidare insatser

Västra Götalandsregionen kartlägger regionens teater- och musiksceners brist på personal med kompetens inom bland annat scenteknik och mask, med anledning av pandemin. Utifrån kartläggningen kan sen insatser arbetas fram i samverkan med fler aktörer.

Utlysning av stöd till fiberanslutningar 2022

Kulturnämnden har tidigare i höst beslutat om en satsning på digitalisering av samlingslokaler under 2022. Beslutet ger möjlighet att söka stöd för att ansluta samlingslokaler till fibernätet (anslutningsavgiften). Det ska bidra till att fler kan ta del av kultur digitalt.

Uppdatering 2 februari 2022: Sök stöd för digitalisering av samlingslokaler

Kontaktuppgifter samt inbjudan till pressträffen som hölls 14 december

Digital pressträff 14 dec: Så har covid-19 påverkat kulturen – året som gått och framåtblickar


Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2022-02-02 13:06