Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarjobb (feriepraktik)

Tre ungdomar står tillsammans

Feriepraktik under Covid

Västra Götalandsregionens feriepraktik följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter om unga i arbetslivet. Du kan läsa mer på deras hemsida Arbetsmiljöverket - Praktik för unga

Ett sommarjobb är inte alltid bara ett tillfälligt jobb. Ofta är det början på något helt nytt – nya möjligheter att utvecklas, chansen till ett nytt jobb, nya vänner eller kanske en ny väg i livet.

Varje sommar erbjuder Västra Götalandsregionen betalt sommarjobb i form av feriepraktik till ungdomar bosatta i regionen. Vi vill ge dig en möjlighet till arbetslivserfarenhet och att att knyta kontakter på arbetsmarknaden. Det ger också en chans att prova på ett av alla våra yrken och vem vet, kanske väcker vi ett intresse och du kommer tillbaka i framtiden.

Information om Feriepraktik 2023 kommer uppdateras inom kort.

I sommar kan vi erbjuda platser inom

  • Administration
  • Hälso- och sjukvård
  • Kök på vårdavdelning
  • Lokalvård
  • Natur och kultur
  • Service och underhållsarbete
  • Storkök 
  • Vaktmästeri och fastighetsdrift
  • Vård psykiatri

Bra att veta är att alla yrkesområden inte kan erbjudas i alla kommuner. De platser och perioder som finns att söka inom respektive kommun ser du när du gör dina val.

Hälso- och sjukvård

Inom hälso- och sjukvård finns det olika yrken och avdelningar du kan få prova på som till exempel förlossning, fysioterapi, psykiatri och kirurgi. Du arbetar vid sidan av ordinarie personal.

Service och underhåll

En person som sitter i rullstol syns bakifrån. Bakom denne syns ytterligare en person som kör rullstolen.

Servicearbete är arbete med mycket varierande arbetsuppgifter som till exempel vaktmästeri, transport av patienter, hantering av gods och stöd vid måltider till vårdavdelningarna. 

Natur och kultur

Mot en bakgrund av jord ligger en mängd grönsaker prydligt upplagda.

Inom natur och kultur du kan till exempel prova på att arbeta på ett av våra museum. Där kan arbetsuppgifter vara entrévärd, butiksbiträde och övrig skötsel av museet. 

Administration

Inom administration finns arbetsuppgifter som till exempel inventering, sortering och journalhantering. Ekonomi är en annan del som har mycket administration.

Kök

När du ansöker har du möjlighet att välja storkök eller kök på vårdavdelning. Under handledning kan du få förbereda och tillaga måltider till patienter och restaurangen samt städa och diska.

 

Tandvård

Inom tandvården får du en insyn hur det är att arbeta på en mottagning och får hjälpa till med uppgifter som att fylla på produkter och administration som till exempel arkivering.

Vid frågor kontakta

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2022-11-17 12:51