Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Forum Millennium

Välkommen till en serie digitala seminarier med exempel på funktionalitet i Millennium som systemet kommer att användas i Västra Götaland. Syftet är att visa på de möjligheter den gemensamma vårdinformationsmiljön ska ge.

Program Millennium bytte namn den 1 november 2022, från tidigare namn Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM). Alla filmer och inspelningar i webbinarieserien som är genomförda eller planerade före detta datum har rubriken Forum FVM Millennium. Notera att ny kortadress för denna webbsida är vgregion.se/forummillennium. 

Så här är upplägget

De digitala seminarierna, så kallade webbinarier, ger exempel på hur Millennium kan komma att användas i Västra Götaland. Webbinarierna består av kortare filmer med exempel på hur Millennium fungerar för olika delar av hälso- och sjukvården, kombinerat med dialog i studio med verksamhetsexperter och andra som varit med i designen av Millennium. Varje webbinarium är 45 minuter, där möjlighet att ställa frågor ingår.

Inbjudan till chefer  

Forum Millennium vänder sig i första läget till chefer inom verksamheter som omfattas av programmet Millennium, och därefter till alla berörda medarbetare. Som chef förväntas du ta del av de webbinarier som berör din egen verksamhet. Du kan även ha behållning av att ta del av fler webbinarier för att få förståelse för hur andra kommer att använda Millennium. Logik och funktionalitet i Millennium är dessutom återkommande.

Förberedelser

Som deltagare förväntas du ha allmän kunskap om satsningen på en gemensam vårdinformationsmiljö och de genomgående principerna för hur Millennium fungerar. Du ska också ha sett denna introduktionsfilm, som visar olika startsidor i Millennium utifrån yrke och roll samt grundläggande struktur och komponenter i patientjournalen:

Introduktion till Millennium (6 min)

Senast uppdaterad: 2023-04-20 11:37