Kampanj om ofrivillig ensamhet

Uppdaterad:
Publicerad:

I oktober startar en kampanj i sociala medier om ofrivillig ensamhet. Västra Götalandsregionen är avsändare för kampanjen som syftar till att öka kunskapen om ofrivillig ensamhet och att informera om att det finns hjälp att få.

Ofrivillig ensamhet är en långvarig ensamhet som inte är självvald och där det saknas ett socialt sammanhang. Det är ett folkhälsoproblem som har ökat bland annat på grund av pandemin och enligt undersökningar är unga den målgrupp som i störst grad uppger att de känner sig ensamma.

Västra Götalandsregionens kampanj om ofrivillig ensamhet kommer att ske genom Facebook, Instagram och Snapchat. Kampanjen kommer att leda till en samlad webbplats på vgregion.se med mer information om hur man kan få hjälp eller hur man kan hjälpa andra. Den primära målgruppen för kampanjen är unga mellan 18 och 30 år.

Stöd till dig som i ditt arbete möter någon som är ofrivilligt ensam

På vgregion.se finns mer information om ensamhet och hur man kan hjälpa en person som känner sig ensam. Det finns information till dig som i ditt arbete möter någon som är ofrivilligt ensam men det finns också riktat material till personer eller anhöriga till personer som känner sig ensamma.

Länkar till mer information och material om ofrivillig ensamhet:

www.vgregion.se/brytensamheten
Ensamhet skadar vår hälsa - 1177


Kontakt vid frågor om kampanjen och ofrivillig ensamhet:

Agneta Eriksson, regionutvecklare
agneta.eriksson@vgregion.se

Lars Paulsson, regionutvecklare
lars.paulsson@vgregion.se