Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Höj din uppmärksamhet inför sommarlovet!

Publicerad:

Till verksamheter och personer som möter barn och unga:

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att förhindra att barn och unga far illa av hedersrelaterat våld och förtryck. Vi vet att risken att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck ökar inför längre sammanhängande ledigheter. Därför har Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer (VKV) i samverkan med Länsstyrelsen och Göteborgs Stad satt samman viktig information för personer och verksamheter som möter barn och unga.

Vi måste hjälpas åt att förhindra att barn och unga far illa av hedersrelaterat våld och förtryck. Det kan handla om kontroll och begränsningar, tvångsgifte eller kvinnlig könsstympning. Inför det kommande sommarlovet är det extra viktigt att du är uppmärksam på barn och unga som visar tecken på utsatthet.

Informationsbladet ”Höj din uppmärksamhet inför sommarlovet” kan med fördel skrivas ut och sättas upp som affisch. Ta gärna upp informationen på er verksamhets APT.

Information: Höj din uppmärksamhet inför sommarlovet (PDF)

Kontakt vid frågor:
vkv@vgregion.se

Publicerad: