Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen på seminarium

Pandemins påverkan på drickandet, spelandet och den psykiska hälsan. Dricker vi mer eller mindre under covid-19, mår vi sämre eller bättre och har vi spelat bort alla våra pengar? Detta och mycket mer diskuteras när Systembolaget i samarbete med centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA) vid Göteborgs Universitet bjuder in till digitalt seminarium den 21 oktober.

När: 21 oktober 13:00-14:30
Var: Digitalt, länk skickas ut några dagar innan seminariet.

Seminariet är kostnadsfritt. Sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

Anmäl dig här senast den 20:e oktober

Föreläsare

Josefin Sandström, senior konsult på Ramboll Management Consulting och medförfattare till rapporten Alkohol – en riskfaktor vid samhällskriser. Josefin är statsvetare med en bakgrund på Socialdepartementet.

Zophia Mellgren, projektledare, Koncernkontoret Enheten för Kunskapsstöd psykisk hälsa i Västra Götalandsregionen. Zophia är statsvetare med beteendevetenskaplig inriktning. Hon har flerårig erfarenhet av arbete på både nationell- och regional nivå med olika utvecklingsarbete och då frågor som rör psykisk hälsa, psykiatri, missbruk och beroende.

Anders Håkansson, professor vid Lunds universitet och överläkare på Beroendecentrum i Malmö. Anders forskning inom spelberoende handlar bland annat om utveckling och forskning på förebyggande mekanismer och verktyg för spelansvar, tidig upptäckt och förebyggande av spelproblem i befolkningen, och sund spelkultur inom idrotten. Anders leder ett flertal forskningsprojekt om huruvida Covid-19 har påverkat spelande och spelproblem i landet.

För frågor vänligen mejla till seminarium@systembolaget.se


Varmt välkommen!

Malin Sandquist
Avdelningsdirektör Bolag & Samhälle Systembolaget

Kristina Berglund
Föreståndare CERA, Göteborgs universitet

Senast uppdaterad: 2020-09-29 16:59