Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Seminarium om ny lag om barnfridsbrottet 10/11

Varmt välkommen till seminarium om ny lag om barnfridsbrott onsdagen den 10 november kl. 13.00-16.00. Det nya barnfridsbrottet är en tydlig signal till hälso- och sjukvården och tandvården om vikten av att synliggöra barn som bevittnat våld, att ha kunskap om våldets konsekvenser för barnen och framförallt ha kunskap om och följa anmälningsplikten enligt kap 14 § 1 Socialtjänstlagen.

Det nya barnfridsbrottet är en tydlig signal till hälso- och sjukvården och tandvården om vikten av att synliggöra barn som bevittnat våld, att ha kunskap om våldets konsekvenser för barnen och framförallt ha kunskap om och följa anmälningsplikten enligt kap 14 § 1 Socialtjänstlagen. Att det nu blir straffbart att utsätta barn för att se och höra brottsliga gärningar såsom vålds- och sexualbrott samt skadegörelsebrott i en nära relation möjliggör att fler barn fångas upp av hälso- och sjukvården och tandvården.

Datum: onsdagen den 10 november kl. 13.00-16.00
Plats: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59, Göteborg

För mer information och anmälan följ denna länk

  1. Om du är VGR-anställd så loggar du in med ditt VGR-ID. Om du är extern väljer du "annat konto" och skapar nytt konto där ditt användarnamn blir den mejladress du vill använda. När du har fyllt i alla uppgifter trycker du på ”förfrågan om användarkonto”. Det kan då ta någon minut innan ditt konto är skapat. Logga därefter in på ditt nya konto genom att trycka på ”Logga in som gäst
  2. När du är inloggad: Tryck på Utbudskatalogen och sök på ’Barnfridsbrott’ i så hittar du seminariet.
Senast uppdaterad: 2021-09-27 14:05