Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samordnade insatser för personer med samsjuklighet

Samordnade insatser för personer med samsjuklighet

Personer med komplexa behov kan behöva vård och stöd från både region och kommun samtidigt. Partille kommun har sedan 2007 arbetat med att implementera Vård- och stödsamordning för målgruppen. FoU i Väst, Göteborgsregionen har under hösten 2018 haft i uppdrag att undersöka och beskriva vad som är utmärkande för arbetet med vård- och stödsamordning riktat till personer med psykisk ohälsa och beroende, samsjuklighet. Resultatet presenteras i en rapport vilken beskriver vad som möjliggör arbetet utifrån ett organisatoriskt perspektiv, vad arbetet innebär för personalen och inte minst vad stödet konkret innebär i praktiken för målgruppen.

Rapporten visar att vård- och stödinsatser för personer med beroende och psykisk samsjuklighet kan samordnas genom upprättande av tydliga samverkansstrukturer och genom att olika professioner samarbetar. Genom samordningen kan insatser från regionen och kommunen koordineras så att personen med samsjuklighet kan få del av kombinerade stöd- och behandlingsmetoder.

Målgrupp:
Dagen vänder sig till politiker, chefer, verksamhetsutvecklare och andra nyckelpersoner som arbetar med dessa frågor i GR kommunerna eller inom Västra Götalandsregionen (VGR).

Tid och plats:
Tisdag 27 augusti 2019 klockan 09-12:00
Partille Arena, Gamla Kronvägen 2 i Partille
Avgift: 300 kr exkl moms
Anmälan: görs genom att klicka här.
Vid frågor: kurs@goteborgsregionen.se

För mer information och inbjudan

Senast uppdaterad: 2019-05-29 07:36