Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev från CERA

CERA, Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende

Ta del av seminariet om alkohol, graviditet och spädbarns hälsa i efterhand

Rapporten ”Alkohol, graviditet och spädbarns hälsa: Ett gemensamt ansvar” presenterades under ett seminarium i Göteborg den 20 februari. Det finns nu möjlighet att i efterhand ta del av seminariet i form av de filmade föreläsningarna, utförliga referat, föreläsarnas bildspel samt frågor och svar.

Länk till nyheten om seminariet på Göteborgsregionens hemsida

Kurser på avancerad nivå att söka

Psykologiska institutionen och Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet erbjuder flera kurser på avancerad nivå som är angelägna inom ANDTS-området, se översikten nedan samt utförlig information i bilagorna. Observera att samtliga kurser är på kvällstid och att sista ansökningsdag för höstterminen är den 15 april.


Debattartikel i Svenska Dagbladet om huvudmannaskapet för personer med beroendeproblematik

Claudia Fahlke (professor i hälsopsykologi vid Göteborgs universitet) och Agneta Öjehagen (professor emerita i psykosocial forskning vid Lunds universitet) har i en debattartikel i Svenska Dagbladet belyst problemen med det nuvarande huvudmannaskapet för personer med beroende.

Läs debattartikeln ”Sluta att utreda – ge rätt hjälp”


CERA arbetar för att främja samarbete och samverkan
Vi på CERA kan förmedla kontakter för att främja tvärvetenskapliga forskningssamarbeten och bred samverkan med det omgivande samhället.

Om du inte vill ha nyhetsbrev och andra utskick från CERA eller om du har en förfrågan så skicka ett meddelande till info@cera.gu.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2020-04-07 08:18