Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

När datorspelandet blir problematiskt – gaming disorder hos barn och unga

Två seminarietillfällen är inplanerade under hösten, Göteborg 5:e september och Trollhättan 19:e september.

De flesta kan spela datorspel utan att det påverkar dem på ett negativt sätt, men ibland kan datorspelandet bli problematiskt. I juni 2018 sjukdomsklassades gaming disorder av Världshälsoorganisationen (WHO) och det tillstånd som utmärks av problematiskt datorspelande blev en diagnos. Det väckte frågor som till exempel, vilka förväntningar finns på svensk sjukvård att ställa diagnosen och erbjuda behandling? och vilka varningstecken kan vuxna, föräldrar och pedagoger vara uppmärksamma på hos personer de kommer i kontakt med?

På seminariet presenteras en nypublicerad kunskapsöversikt som sammanfattar svensk och internationell vetenskaplig forskning om gaming disorder med särskilt fokus på barn, unga och unga vuxna. Huvudpunkterna i den är:
1) diagnosen
2) hur man känner igen problemspelaren
3) spelbeteendets samband med andra livsfaktorer
4) förebyggande insatser och behandling

Målgruppen för kunskapsöversikten är personal inom sjukvården, socialtjänsten och skolan, som i sitt yrkesliv möter personer med problem med datorspelande. Målgruppen är även vuxna, föräldrar och alla andra som vill veta mer om området. Avsikten med kunskapsöversikten är att fungera som sammanfattning av den forskning som finns om det aktuella och relativt nya fenomenet gaming disorder.

MÅLGRUPP FÖR SEMINARIET: Förtroendevalda, chefer och nyckelpersoner inom socialtjänst, hälso-och sjukvård och idéburna organisationer. Pedagoger och skolhälsovårdspersonal kan också ha intresse av seminariet.

  • 5 SEPT 2019 KL 13.00-16:30 • FOLKETS HUS, GÖTEBORG
  • 19 SEPT 2019 KL 13.00-16:30 • HÖGSKOLAN VÄST, TROLLHÄTTAN

ANMÄLAN till 5 sept i Göteborg: klicka här. Sista anmälningsdag är 22 augusti 2019.
Till 19 sept i Trollhättan: klicka här. Sista anmälningsdag är 5 september 2019.
Vid frågor kring anmälan kontakta kurs@goteborgsregionen.se
Anmälan är bindande och vid återbud efter sista anmälningsdagen debiteras full avgift.
Anmäld plats kan alltid överlåtas till annan person.

Länk till inbjudan och för mer information.

Senast uppdaterad: 2019-06-18 12:23