Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kurstips höstterminen 2020

Nu är det dags att söka höstens fristående kurser på masternivå. En fristående kurs kan fungera som komplement i en annan utbildning, som kompetensutveckling eller för att bygga en examen i socialt arbete. Att läsa på masternivå förbereder dig också för vidarestudier på forskarnivå.

Vårt utbildningsutbud varierar från termin till termin och inför nästasökomgång vill vi tipsa dig om två nya kurser:

  • ALKOHOL- OCH NARKOTIKAPROBLEM 1 7,5 hp (SW2636)
  • ALKOHOL- OCH NARKOTIKAPROBLEM 2 7,5 hp (SW2637)

Om kurserna
Kursen Alkohol- och narkotikaproblem 1 ges på halvfart första delen av terminen och belyser samhällets tillvägagångssätt för att försöka begränsa omfattningen av alkohol- och narkotikabruk, samt interventioner för att bryta problematiskt bruk. Ett moment i kursen behandlar framtagandet av policys inom området, där du också lär dig att kritiskt granska dessa. Du får kunskap om det sociala arbetets metoder för att arbeta med målgruppen och utrymme ges för kursdeltagarna att diskutera dilemman som kan uppstå i relation till stöd/kontroll inom behandlingsarbete.

Kursen Alkohol- och narkotikaproblem 2 innebär en möjlighet till fördjupning och bygger på självständigt arbete genom litteraturstudier – detta med hjälp av handledning av lärare.

Kursen ges på halvfart under den andra delen av terminen. Du väljer ett av följande fördjupningsområden:

  • Droger och kriminalitet
  • Brukarperspektiv och deltagarorienterad drogforskning
  • Anhöriga och sociala nätverk

Sök
Kursen söks via https://www.antagning.se

Frågor om kurserna
Kontakta vår studieadministration master@socwork.gu.se eller
kursansvarig lärare Frida Petersson, frida.petersson@socwork.gu.se

Länk till inbjudan

 

Senast uppdaterad: 2022-11-17 13:24