Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ta stöd av oss!

Ligger din skola i Göteborg? Då kan vi stötta er i att bli en skola i rörelse! Vi fungerar som bollplank och erbjuder bland annat föreläsningar och workshops. Vårt stöd är kostnadsfritt.

Vår vision...

... är att alla elever ska erbjudas 60 minuters daglig rörelse inom ramen för hela skoldagen.

Genom generella insatser med hälsofrämjande fysisk aktivitet och individanpassad fysisk aktivitet kan alla elever öka sin dagliga aktivitet. Olika personalkategorier kan vara delaktiga i att öka den dagliga rörelsen på olika sätt, för alla och för enskilda elever.

Vårt erbjudande

Vi är gärna med i era processer, ger förslag på hur ansvar och uppgifter kan fördelas mellan olika roller och stöttar olika personalgrupper.

Vi kan hjälpa er skola med:

  • Förslag på åtgärder, aktiviteter och material.
  • Föreläsningar om fysisk aktivitet, rörelseförståelse och dess betydelse för
    inlärning och hälsa.
  • Workshops kring rörelsepauser och rastaktiviteter.
  • Expertkunskap kring fysisk aktivitet och FaR som åtgärdande insats för elevhälsoteamet.
  • Ett helhetstänk kring fysisk aktivitet på främjande, förebyggande och åtgärdande nivå.

På dessa sidor vill vi inspirera och förenkla för skolor att uppnå detta. Vår strävan är att presentera kostnadsfria alternativ med en offentlig eller ideell avsändare så långt det är möjligt. Vill du diskutera innehållet på vår hemsida är du hjärtligt välkommen att höra av dig.

Initiativet Skola i rörelse drivs av Centrum för fysisk aktivitet Göteborg, som är en offentlig verksamhet inom Västra Götalandsregionen. För att läsa mer om oss - besök gärna www.vgregion.se/cffa.

Anna Orwallius

Fysioterapeut Centrum för fysisk aktivitet Göteborg/Skola i rörelse
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-01-04 15:54