Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hitta vård

När du blir sjuk, skadar dig eller behöver råd om din hälsa får du snabbare hjälp om du kommer till rätt plats i vården redan från början. 1177, vårdcentraler och sjukhus har olika uppdrag för att du som patient ska få vård på bästa sätt.

Om du behöver träffa en läkare eller annan vårdpersonal ska du i första hand vända dig till din vårdcentral. På kvällar och helger vänder du dig till en jourcentral. Sjukhusvården finns för dig när du behöver specialistsjukvård. Vid svårare olycksfall, allvarlig sjukdom eller om du behöver ambulans ska du ringa 112.

1177

1177 är en nationell tjänst för information och tjänster inom hälsa och vård. 1177 finns tillgängligt dygnet runt via webb (1177.se) och telefon (telefonnummer 1177) och vårdpersonal kan hjälpa till med att bedöma ditt behov av vård, ge dig råd och vägleder till lämplig vårdmottagning när så behövs.

På 1177.se finns kontaktuppgifter till vård i Västra Götaland samlad. Här finns bland mycket annat också information om vårdval, regler och rättigheter.

På 1177.se kan du logga in för att bland annat boka tid, kontakta din mottagning eller läsa din journal:
1177 e-tjänster

Andra språk - Other languages

1177 other languages

Förvaltningar och bolag inom Västra Götalandsregionen

Länkar till Västra Götalandsregionens egna sjukhus och andra förvaltningar:
Förvaltningar och bolag inom Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2022-09-08 13:58