Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Entreprenörskap och företagande

Två elever inspekterar grödor i ett grönt rapsfält

Kursen Entreprenörskap och företagande passar dig som redan har praktiska förkunskaper men behöver komplettera med teori för att till exempel starta eget företag eller läsa vidare. Den passar även dig som redan har en anställning inom lantbruk men vill stärka din kompetens.

I kursen lär du dig att utforma en affärsidé, om budgetering, kalkylering, bokföring och bokslut. Kursen behandlar också lagar och bestämmelser, ledarskap, organisation och marknadsföring. Läs mer om kursinnehållet hos Skolverket (FÖRENT0).

Kursen är en del i kurspaketet Lantbruksutbildning. Utbildningen är indelad i block/kurser som kan läsas oberoende av varandra. Det innebär att du kan välja att läsa alla kurser som ingår i utbildningen eller ett urval av kurser för att komplettera din befintliga kompetens. Blocken följer på varandra i ett rullande schema över läsåren.

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten och jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna.

Studieform

Semidistans med platsbundna träffar på Naturbruksskolan Uddetorp, Skara.  Platsträffar på andra av våra skolor kan förekomma. 

Studietakt

50%

Kurser 100 poäng (10 veckor)

  • Entreprenörskap och företagande (FÖRENT0)

Arbetsplatsförlagt lärande (APL – praktik)

Kursen har ingen APL.

Förkunskap

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Kostnad

Du bekostar din kurslitteratur och ev. arbetskläder. Resor, mat och boende i samband med utbildningen bekostar du också själv.

Studieperiod

Kursstart 2024-10-14, 10 veckor

Ansökningsperiod

2024-07-15 – 2024-08-15

Roland Johansson

Yrkeslärare med utbildningsansvar
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-06-28 14:34