Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Vår försöks- och testverksamhet är nära kopplad till verksamheten vid våra skolor och genomförs ofta tillsammans med samarbetspartners. All denna utveckling fokuserar på frågor inom lantbruk, djur, livsmedel, energi, skog och pedagogik.

Många av våra projekt handlar om att testa och introducera nya tekniker och arbetsmetoder till näringen, till exempel genom vår testmiljö i hur man kan framställa egen biogas. Vi har också projekt som fokuserar på att utveckla våra skolors utbildningar i form av exempelvis simulatorbaserad undervisning, och för att bidra till en grönare framtid i form av nya svenska proteingrödor.

Vi arbetar i nära samverkan med intressenter inom forskning, utbildning och näringslivet för att nå Västra Götalandsregionens mål att vi ska vara en modell för hållbar landsbygdsutveckling, långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning och samspel mellan stad och land.


Senast uppdaterad: 2019-06-20 11:09