Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Centre Stage Online

Centre Stage Online är en webbutbildning för scenkonstnärer som vill utveckla sin kommunikation och sitt konstnärliga ledarskap. 

Centre Stage Online är en helt ny webbutbildning som är framtagen för utövare inom scenkonst och musik. Kursen är till för dig som vill utveckla din kommunikation och ditt konstnärliga ledarskap. Centre Stage Online består av tretton videoföreläsningar med tillhörande praktiska övningar och du går kursen helt i din egen takt, kostnadsfritt och utan förpliktelser.
Kursen har ett tydligt genusperspektiv och vi problematiserar genomgående de maktstrukturer och rådande normer i samhället och scenkonstbranschen. 

Kursledare är Heather Maitland (England), kulturkonsult med flerårig erfarenhet av strategisk marknadsföring och publikutveckling, och Erna Sundqvist (Sverige), utvecklingskonsult med lång erfarenhet av reflekterande utvecklingsarbete inom kulturorganisationer. Under kursens gång möter du också flera olika representanter från scenkonstbranschen, både från utövare och uppdragsgivare.

Kursen är kostnadsfri och finns på flera olika språk. Eftersom den är webbaserad kan du gå kursen helt i din egen takt. Du förbinder dig inte till något genom att gå kursen.

Gå till kursen Centre Stage Online!

Bakgrund

Centre Stage Online är en del av det större europeiska samarbetsprojektet Centre Stage, som syftar till att främja villkoren för konstnärligt verksamma kvinnor inom scenkonst i Europa, på både individuell och strukturell nivå.

Samarbetsparterna bakom projektet är Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen (Sverige), Theatre Forum (Irland) och Agencia Andaluza de Instituciones Culturales genom Escuela Pública de Formación Cultural de Andalucía (Spanien).

Centre Stage är medfinansierat av EU-programmet Kreativa Europa.

Välkommen att läsa mer om projektet här. 


Senast uppdaterad: 2021-03-04 14:24