Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

4/5 Möten mellan material

Under den här dagen får vi testa att använda olika material såsom metall, trä, textil med mera och lära oss olika tekniker för att jobba med dessa. Kursen är öppen för dig som arbetar inom LSS-verksamhet, sär/anpassad skola eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

När: 4 maj
Tid: 09.30–16.00
Plats: Allégården, Södra Allégatan 4, Göteborg
Anmäl dig senast: 14 april

Läs mer om Allégården i Tillgänglighetsbasen

Till anmälan!

Inga förkunskaper krävs.
 

Vi utgår från återbruk av blandade material. Sånt som vi hittar i vår garderob, kyl, städskåp, samt vanliga redskap i verktygslådan. Genom att utgå från fantasi och förmåga testar vi sammanfogningar, borr och plugg i trä, spikar, skruvar, limmar och snurrar på olika vis som kan möta upp olika förutsättningar.

Varmt välkomna!

Kursledare

Jessica Fleetwood är verksamhetsledare inom Paracraft, där hon håller i smides- och konstkurser för barn och ungdom. Hon har en masterexamen på Högskolan för konst och design inom ”Applicerad konst, metallformgivning”, arbetar som lärare i konst och smide på kulturskolan, skulptur och modellteckning på Göteborgs universitet samt verkar som konstnär.

Elin Guldåker är konsthantverkare, formgivare, möbelsnickare och kursledare. Som verksamhetsledare i Paracraft håller hon bland annat i täljkurser i färsk trä för barn och ungdom. I sin egen verksamhet formger och tillverkar hon möbler och håller i konsthantverkskurser.

.......................

Inspiration och kunskap! Det är grunden för Klangfärgs kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.
 
Kurserna är kostnadsfria för personal inom kommunal och regional om­sorgs-­ och anpassad skolverksamhet i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.
 

Klangfärgs verksamhet

 


Senast uppdaterad: 2023-01-24 11:22