Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Landskapsobservatorium Västra Götaland

Ett rött hus med vita detaljer står på en äng. En stengärsgård omgärdar huset och en trägrind delar gärsgården.

Landskapsobservatorium Västra Götaland är en samverkansplattform för att stärka landskapets roll i samhällsutvecklingen på ett hållbart och effektivt sätt.

Arbetet med Landskapsobservatorium Västra Götaland påbörjades som projekt januari 2019 och är i dag en del av den ordinarie verksamheten, med Förvaltningen för kulturutveckling som huvudansvarig samordnare i arbetet. Prioriterat under perioden 2022-2024 är fokus på invånarinflytande och planering utifrån en helhetssyn på landskapets värden. Arbetet förutsätter samverkan med andra aktörer.

Observatoriets huvuduppgift är att skapa möjligheter till invånarinflytande, samverkan mellan olika sam­hällssektorer och intresse för arbetet med att utveckla regionen utifrån en helhetssyn på landskapet. Målet är att komplettera och ge stöd till ökat samarbete och samordning som leder till hållbara lösningar i olika landskapsfrågor.

Om LOVG

Det är när vi samverkar med de drivande krafterna i landskapet som regional utveckling kan ske på ett starkt och hållbart vis. Läs mer om hur vi arbetar med LOVG.

Fallstudier

Landskapsobservatorium Västra Götaland samverkar med tre pågående arbeten som alla har det gemensamt att arbeta med landskapsövergripande frågor.

Projekt

LOVG är till för att bygga samverkan! Ibland görs det bäst genom att sätta samman projekt och söka extern finansiering för genomförandet av konkreta aktiviteter.

Samarbeten

Vi vill att så många aktörer som möjligt bidrar med perspektiv och kunskap om frågor som gäller landskapets planering. Vi välkomnar dig som är intresserad att delta och dela med dig av din och din organisations kompetens och kunskap.

Kontakt

Ida Carlsson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anders Nilsson

Enhetschef Kultur och samhälle
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-27 11:49