Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Platsutveckling

Platsutveckling är ett sätt för dig som vill stärka den plats du bor eller verkar på. Att utveckla en plats kräver bred samverkan och långsiktighet. De som lyckas bäst är de platser där föreningsliv, näringsliv och kommunen delar samma målbild och bidrar med sin kompetens och resurser i ett långsiktigt och organiserat samarbete.

Kanske ser ni utmaningar som ni behöver hitta lösningar på? Kanske har ni möjligheter som inte tas till vara på fullt ut? Att utveckla en plats kräver bred samverkan och långsiktighet. De som lyckas bäst är de platser där föreningsliv, näringsliv och kommunen delar samma målbild och bidrar med sin kompetens och resurser i ett långsiktigt och organiserat samarbete.

På dessa sidor har vi samlat erfarenheter och resultat från en lång rad satsningar i Västra Götaland. Filmer och illustrationer är framtagna med stöd av Tillväxtverket genom Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Om platsutveckling

Hållbara och attraktiva platser och livsmiljöer bygger identitet och ger positiva effekter i samhällsutvecklingen.

Hur gör man?

Metoden vi arbetat fram för platsutveckling bygger på en process i sex steg, från förankring till långsiktig organisering.

Regional kontakt

Vi arbetar operativt i nära samarbete med platserna. Kontakta någon av oss så hjälper vi dig vidare.

Plats att leva - en konferens om lokal organisering | 20 april

Välkommen till en konferens om hur vi gemensamt kan skapa livaktiga och vackra platser i hela Västra Götaland. Du kommer att få ta del av erfarenheter och forskning kring hur invånare och samhällsaktörer kan kroka arm och organisera sig över sektorsgränser. Konferensen riktar sig till dig som vill stärka platsers utveckling oavsett om du verkar lokalt, regionalt eller nationellt.


Senast uppdaterad: 2023-01-30 10:24