Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverket UDGA – Ung delaktighet genom arrangörskap

Välkommen att gå med i nätverket för dig som på något sätt arbetar med unga, inom offentlig sektor eller ideell kultursektor.

Med workshops, kurser och erfarenhetsdelning vill vi skapa intresse och möjliggöra för fler att jobba med ungt arrangörskap. Ambitionen är att man som vuxen ska bli bättre på att bemöta och ta tillvara på ungas engagemang - och på så sätt stärka ungas möjligheter att ta plats och utveckla kulturlivet.

Nätverket Ung delaktighet genom arrangörskap- UDGA är ganska nyetablerat. Med det vill vi samla representanter från offentlig sektor (som fritidsledare, lärare, kulturskolepedagoger) tillsammans med organisationer från ideell kultursektor.  

Nätverket ses cirka fyra gånger per år och träffarna sker omväxlande fysiskt och digitalt. De större arrangemangen kopplade till UDGA är öppna för alla, även de som inte är med i nätverket. 

Vill du gå med i nätverket?

Anmäl dig till ernesto.romero.escobar@vgregion.se

Varför arrangörskap?

Det finns olika nivåer av delaktighet och arrangörskapet har potential att införliva alla nivåer*. Det är därför vi ser stora vinster med att implementera arrangörskap som metod och katalysator för ungas idéer. Kulturarrangemang är essentiella för lokal attraktivitet och skapar viktiga mötestillfällen som bidrar till utveckling av lokalsamhället. Unga kan på detta sätt aktivt påverka sin ort utifrån sina idéer och förutsättningar.

*Refererar till Roger Harts delaktighetstege. Välkommen att läsa mer om den i UNICEF:s handbok för barns delaktighet och inflytande (PDF)  

 

Ernesto Romero Escobar

Konsulent arrangörsutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-06-21 16:49