Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bibliotek

Fokus på zoologi

På Göteborgs naturhistoriska museum finns ett referensbibliotek med närmare 80 000 böcker, de allra flesta om zoologi. Du som vill använda litteraturen i studiesyfte är välkommen att höra av dig till oss. I mån av tid plockar vi fram böcker och erbjuder dig att studera materialet på plats.

Specialbibliotek för byggnadsvård och slöjd

Här hittar du ett av landets största specialbibliotek för byggnadsvård och slöjd. Över femtio hyllmeter litteratur och filmer om äldre byggnadsteknik, arkitekturhistoria, trädgårdshistoria, ekobygg, material, slöjd och hantverk. Det finns även många äldre huskataloger och byggvarukatalogen.

Lokalhistorisk litteratur och dövsamling

Här finns en referensavdelning med lokalhistorisk litteratur som rör Västergötland, Dalsland och Bohuslän. Är man intresserad av gamla dagstidningar från Vänersborg med omnejd finns mikrofilm och tidningslägg från mitten av 1800-talet och framåt. Det finns också en större referenssamling med litteratur om och för döva från 1800- och 1900-talen.


Senast uppdaterad: 2021-02-05 14:22