Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Klangfärgs kurser

En mörkblå färgklick

Inspiration och kunskap! Det är grunden för vår kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och anpassad skola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Här hittar du höstens kurser som är öppna för anmälan! Vi har även tagit fram filmade kurser inom musik, dans, film och färg & form som du hittar här på Klangfärgs sida under respektive konstform samt bland våra inspelade kurser och webbinarier.

Onlinekurser, inspelade kurser och webbinarier

Två kvinnor. Tillvänster: blont kort hår, svart tröja. Till höger: blonderat långt hår. Vit skjorta med röda och svarta detaljer

5/12 Föreläsning: Konst och inkludering, så jobbar vi!

Hur skapar vi förutsättningar för att alla ska kunna vara producenter av konst och kultur?
Vi gästas av Malin Wallin och Åsa-Hanna Nordenmark, båda handledare på den dagliga verksamheten Kulturlabbet i Biskopsgården i Göteborg. Föreläsningen är en del av Arrangörsveckan.

Läs mer och anmäl dig här

 

Lila bakgrund. Ett par vr-glasögon upptar nästan hela utrymmet. Vitt hölje, svart foder. Två vita hål i mitten. Det är där man ska titta i glasögonen.

16/11 Kursdag: Testa på VR

VR står för Virtual Reality - “virtuell verklighet” och målet med tekniken är just att förvandla det virtuella till verklighet. Detta görs främst med hjälp av speciella glasögon, men upplevelsen kan förstärkas med hörlurar och handkontroller. Man kan även förstärka de sinnliga upplevelserna än mer genom att lägga till vind, doft, värme/kyla, olika material och så vidare.

Läs mer och anmäl dig här

 

Stenar i olika storlekar inlindade i tygremsor i olika färger. Från vänster röd, orange, två gula stenar och två gröna längst till höger
4/10 Kursdag: Form och färg för alla
 
Den här dagen riktar sig till dig som i ditt arbete möter elever och deltagare med flerfunktionsnedsättning. Alla har rätt till eget skapande. Hur lägger vi upp en meningsfull form-och-färg-verksamhet för personer med omfattande funktionsnedsättingar? Hur skapar man som handledare möjligheter till delaktighet och uttryck för personer med starkt begränsad motorik och kommunikation?
 

Läs mer och anmäl dig här

 

21/9 Teaterkonferens för teaterverksamheter inom LSS

Dagen är till för att stärka branschen, stimulera konstnärlig kvalitet och allas rätt att utveckla sin egen konstnärliga potential. En dag att inspirera och bli inspirerad, stärka sitt och gruppens artisteri och konstnärskap i mötet med andra. Alla inom verksamheten är välkomna. 

Läs mer och anmäl dig här!

 

En rad med strålkastare sedda unerifrån. Från vänster, uppe i bild: blå, grön, orange, turkos, cerise och gul strålkastare.

13/9 KlangARR: Samverkan och utrymme att verka i det offentliga kulturlivet

Vi bjuder in till en digital träff och samtal för er som arbetar inom LSS och gör publika kulturarrangemang*.Samtalet syftar till att tillsammans diskutera vilka framgångsfaktorer, hinder och utmaningar man möter som arrangör inom LSS. Vad har man för möjligheter för samverkan och utrymme att verka i det offentliga kulturlivet? Finns det upptrampade stigar och broar eller saknas de?

Läs mer och anmäl dig här

 

Linneduk, på duken finns örter, en mortel, runda, vita tygstycken där fröer lagts och ska bli fröpåsar.

31/8 Kursdag: Utomhus med alla sinnen

Välkommen till en kursdag på Botaniska trädgården i Göteborg. Med alla sinnen utforskar vi växternas spännande liv. Vi undersöker medicinalväxter och andra nyttoväxter, gör egna doftpåsar och oljor och kokar te på örter.

Läs mer och anmäl dig här

 

Green screen, grönt. Ett kamerastativ med en liten kamera i mitten av bilden. En person med svart keps, svarta hörlurar, svart munkjacka och svarta jeans pysslar med något framöfr sig. Det ligger saker på en träpall. Röd karmstol i bakgrunden. till vänster i bild en trälåda.

24/8 Inspirationsdag Film, Höstrullen

Martin och Mattias från Barnfilmskolan bjuder på många av sina inspirerande och enkla metoder för att tillsammans arbeta med film och berättande. Ni kommer att få en palett av enkla och kreativa övningar att ta med tillbaka era verksamheter.

Läs mer och anmäl dig här

 

Enkät - Hur har GDPR påverkat ditt arbete och verksamhet?

Vi får ofta frågor kring hantering av GDPR eller tankar kring hur lagen påverkat LSS-verksamheter och personerna som arbetar i den. För att undersöka hur vi kan stötta verksamheter i detta behöver vi veta mer om hur det ser ut: Vilka utmaningar stöter ni på och vilka lösningar har ni hittat? 

Vi är mycket tacksamma om ni har möjlighet att svara på de fem frågor enkäten ställer:

Klicka här för att komma till enkäten

-------------------------

Info ordinarie kursverksamhet


Kursplatser

I mån av kursplatser kan upp till 4 personer från enskild arbetsplats delta. Anmälan kan bara göras på vår hemsida, där det till varje kurs finns ett anmälningsformulär. Vänligen observera att det behövs ett formulär per person till varje kurs. Det går alltså inte att anmäla flera personer på samma formulär.
En preliminär bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du fyllt i, så var vänlig kontrollera att den blir rätt.

Anmälningsvillkor
När kursplats bekräftats är anmälan bindande, men din arbetsplats/organisation kan skicka en ersättare om du skulle bli sjuk eller få förhinder. Arbetsplats vars deltagare uteblir utan ersättare och utan att ha meddelat skäligt förhinder innan kursstart debiteras med 500 kronor per deltagare och kursdag. Som skäligt förhinder räknas sjukdom samt personalbrist/vikariebrist och liknande problematik på arbetsplatsen.
Fram till sista anmälningsdag kan avbokning göras utan särskilda skäl. 

Förvaltningen för kulturutveckling förbehåller sig rätten att ställa in en kurs vid för få anmälningar. Detta görs senast dagen efter sista anmälningsdag. Anmälda kursdeltagare meddelas via e-post.

Kostnadsfritt
Kurserna är kostnadsfria för personal inom LSS-verksamhet och anpassad skola eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar i Västra Götaland. För deltagare utanför regionen gäller i mån om plats och kostnaden är 500 kr plus moms per person och kursdag.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-11-17 09:28