Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kreativa processer för alla

Texten kreativa processer för alla ett konkret exempel - steg för steg mot grå bakgrund. Illustration av banan.

Arbetar du med skapande verksamhet på daglig verksamhet eller i anpassad skola? Om du vill utvecklas i arbetet med kreativa processer hittar du inspiration i vår nya folder. Att äga sin process handlar om en ökad delaktighet och trygghet i att arbeta med skapandeprocesser i grupp.

Bakgrund

Förvaltningen för kulturutveckling har tillsammans med Handhjort, daglig verksamhet i Göteborg, och produktdesignern Robert Maksinen genomfört ett projekt kring att använda verktyget ”Att äga sin process” i det kreativa arbetet i verksamheten. Projektets syfte var att prova att genomföra en designprocess tillsammans med deltagarna och personalen i verksamheten, och därmed öka delaktigheten i framtagandet av nya produkter att sälja i den egna butiken. Produktutvecklingen kunde på så sätt bli en aktivitet man gör tillsammans.

Pernilla Ankarberg arbetar som designer och processledare i och med kreativa processer med många olika målgrupper. Hon har tillsammans med Kultur i Väst tagit fram skriften "Att äga sin process" och är en van workshopledare. Hon drivs av kärlek till formgivning och av nyfikenhet inför vart varje ny process ska ta henne.

Robert Maksinen har arbetat i över 10 år med designprocessen som främsta verktyg. Han driver bland annat design- & innovationsbyrån Studio2010.  Han har arbetat inom projektet Demokratiska designprocesser tillsammans deltagare och personal på daglig verksamhet Handhjort i Östra Göteborg.

Frågor?

Tveka inte att höra av dig till Klangfärg om du har frågor eller funderingar kring foldern och verktyget, eller om du vill veta mer om projektet.
klangfarg@vgregion.se 

Skriften "Att äga sin process" och foldern "Kreativa processer för alla" finns att hämta som pdf via länkarna nedan. För att beställa de tryckta versionerna – kontakta oss.

ATT ÄGA SIN PROCESS (PDF)

KREATIVA PROCESSER FÖR ALLA - STEG FÖR STEG (PDF)


Senast uppdaterad: 2021-07-19 11:42