Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bok och film i den anpassade grundskolan

Kultur engagerar och kan vara ett viktigt verktyg för pedagogiska insatser! Böcker, filmer, föreställningar och andra kulturuttryck hjälper oss att förstå omvärlden men också oss själva, vårt förflutna, samtid och att potentiellt blicka in i framtiden. Framför allt är kulturen viktig för att den ibland lyckas beskriva våra egna känslor och stunder vi ofta tror är bara våra egna.

Bok och film i den anpassade grundskolan är ett regionalt projekt som vill ta vara på ett antal teman som på olika sätt diskuterar känslor, kroppar, instinkter och mycket annat som gör oss till människor.

Inom ramen för projektet har vi tagit fram ett antal teman som kommer diskuteras i bok/filmhandledningar. Dessa handledningar är tänkta som ett stöd främst för lärare i den anpassade grundskolan som vill arbeta med att utforska olika teman utifrån böcker och film. Teman för 2023 är Kroppen och Känslor och varje handledning innehåller, förutom den pedagogiska delen, även böcker och filmer som lämpar sig för arbetet.

Projektet pilottestas under våren 2023 och är redo för att sättas igång under höstterminen 2023.

 

Katarina Larson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Sanjin Pejkovic

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-04-28 10:48