Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konsulenternas utrustning

Tre skedknivar ligger på grå ull

Hemslöjdskonsulenterna har en del verktyg och redskap i sin verksamhet som går att låna till projekt som gynnar medborgarna i Västra Götaland

Vill du komma igång med slöjdverksamhet i din organisation (t ex. kulturhus, förening, fritids eller museum) och vill prova vad som fungerar innan du köper in egen utrustning? Eller behöver du slöjdutrustning för en tillfällig satsning, till exempel ett tema i skolan eller ett kulturprojekt?

I så fall kan du få låna hemslöjdskonsulenternas utrustning kostnadsfritt under förutsättning att den är ledig. Utrustningen hämtas och återlämnas i helt och rent skick på något av våra kontor på Nääs, i Borås eller i Skövde. 

Hör av dig till hemslojd@vgregion.se för att boka eller få mer information. Eller direkt till det kontor där du bor och vill låna ifrån.

Kontaktuppgifter till hemslöjdskonsulenterna

Utrustning vi har att erbjuda

Täljning

Täljhäst och bandkniv, täljknivar, skedknivar, täljyxa och huggkubbe. 

Textil

Kardmaskin, handkardor, spinnrock, varpa, sländor och linredskap.

Smide

Trampfältässja, städ, hammare, smidestänger, avskrot

Övrigt

Handdriven repslagningsmaskin, känsespel (minirepmaskin), "vävhus".

 

Hemslöjdskonsulenterna kan tyvärr inte erbjuda material som virke, tyger eller garn. Men du kan få rådgivning kring val av material och var du kan hitta det. 

Du kan också få råggivning kring val av utrustning ifall du ska starta upp egen verksamhet. 


Senast uppdaterad: 2022-02-28 13:55