Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konsten att delta

Är du konstnär, fotograf, formgivare, konsthantverkare eller illustratör i Västra Götalandsregionen? Vill du berika ditt skapande och yrkesliv med nya kontakter? Anmäl ditt intresse till Konsten att delta Väst – ett matchningsprogram som skapar möjligheter för bild och formskapare med olika bakgrund att knyta kontakter med varandra.

Under rådande pandemi har matchningsprogrammet uppehåll. Vi planerar att starta upp igen 2022. Vill du anmäla dig och bli kontaktad när vi återstartar Konsten att delta Väst går det bra via länk under rubriken "Ansök här".
 
Vid rådgivning kontakta Linn Gall, kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Hur?

Etablerade kulturskapare får möjlighet att bli mentor/kollega för utlandsfödda bild- och formskapare i en process där bägge parter lär av varandra. Förvaltningen för kulturutveckling kommer att arrangera flera regionala träffar och mötesplatser för information och erfarenhetsutbyte mellan kollegor, institutioner och aktörer inom bild- och formområdet.

Varför?

I flera studier lyfts det fram att kultursektorn är starkt segregerad. Vi vet att utlandsfödda bild- och formskapare ofta blir förbisedda. Konsten att delta Väst vill underlätta för utlandsfödda bild och formskapare (både den som nyligen kommit och den som varit här en längre tid) att bli en del av det svenska kulturlivet.

Om Konsten att delta Väst

Välkommen att bli en del av Konsten att delta Väst. Projektet drivs här av Förvaltningen för kulturutveckling genom konsulenterna för samtida konst, arkitektur, form och design. Det är en del av det nationella projektet Konsten att delta som pågår runt om i landet och drivs av KLYS och Svenska Tecknare.

Filmen om Konsten att delta

Se filmen om matchningen mellan Statira Jazayeri, konstnär född i Göteborg och Rocio Soto, konstnär och arkitekt född i Mexico. https://youtu.be/Le0xHD4cpX0

Ansök här

Är du intresserad att delta i matchningsprogrammet? Klicka här!

Kontakta oss

Jag som arbetar med Konsten att delta Väst heter Linn Gall. Du är varmt välkommen att kontakta mig för att höra mer om hur mentorsskapet fungerar, vilket stöd det matchade paret kan få och vad en kan förvänta sig av sitt deltagande. 

Linn Gall

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-07-15 14:26