Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Musik & nya vänner

Musik & nya vänner startade som ett pilotprojekt inom musik- och communityområdet sommaren 2018.

I samverkan med Vara Kommun, Jeunesse Musicales och Songlines genomförde Kultur i Väst två dagläger i Göteborg under sommaren 2018. Målgruppen var personer som är nyanlända i Sverige (15–25 år). Lägret var också en förberedelse för konserten "Hör min röst", ett samverkansprojekt med Musiker Mot Rasism, Songlines, och Hisingens kulturskolan med flera. ”Hör min röst” är en konsert som skapar ett möte mellan professionella musiker, nyanlända ungdomar och ungdomar som redan befinner sig i musikalisk verksamhet i Sverige. Under det förberedande sommarlägret fick nyanlända ungdomar chansen att arbeta med konstnärligt material till konserten med fokus på att också utvecklas språkligt.

Under 2019 fortsatte projektet, då i samarbete mellan Kultur i Väst, Songlines, Arena 29 och Göteborgs Stad. Under våren och början av sommaren träffades deltagarna några lördagseftermiddagar. Sommarlägret pågick sedan i tre veckor på Arena 29 i Majorna, Göteborg. Tre dagar i veckan, spelade nyanlända ungdomar olika instrument, skrev egna texter och lärde sig nya låtar på olika språk. Tillsammans arbetade de fram en konsert till hösten 2019. Alla musikintresserade 13–25 år har kunnat anmäla sig, även om man inte har spelat och sjungit innan.

Filmklipp

Här kan du se ett filmklipp från Musik & Nya vänner 2018


Senast uppdaterad: 2021-07-15 14:19