Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fägatukonst – residens kring folkliga och urbana uttryck

Vad har street art, slöjd, urbana dansstilar, berättande, cirkus, folkmusik, figurteater och folklig dans för beröringspunkter? Till våra två konstartsövergripande residens med tema "fägatukonst" sökte vi deltagare som är nyfikna på att undersöka gemensamma nämnare mellan konstformer som brukar beskrivas som folkliga eller urbana, konstformer som inte har en given plats på de större konstscenerna.

Under 2022 genomfördes två residens på temat "Fägatukonst". Det ena var ett undersökande residens. Det andra ett produktionsresidens med inriktning barn och unga, där målet var att arbeta fram en produktion för ung publik. 

Residensen skedde parallellt, i Konstkollektivets lokaler i Mölndal under sammanlagt tio dagar.

De startade med en kick-off på Världskulturmuseet 25 maj med föredrag, föreställning och fika. Första residensperioden skedde 8-10 juni. Andra residensperioden skedde 26 september-2 oktober.

Antagna utövare var: Johanna Ljungberg, Nina Romanus, Olof Kennemark, Signe Svensson, Afra Rubino, Fredrik Stjernqvist, Ivona Pelajic, Eddie Yalman, Julian Namroud och Habib Alraii. 

Jonatan Malm

Länshemslöjdskonsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Mejra Wiczak Ahmemulic

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Emma Johansson

Musikproducent folkmusik
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-07 11:41