Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Produktionsresidens 2022

För andra året genomför Stora Teatern och Förvaltningen för kulturutveckling under 2022 ett produktionsresidens för dansare inom street-fältet. Residenset genomförs i samarbete med Vitlycke Centre for Performing Arts, Vara Konserthus, Vänersborgs kommun och Danscentrum Väst. Residenskonstnärer är Lauri Lohi och Alexandr Antochvili.

Lauri Lohi och Alexandr Antochvili kommer tillsammans med en rad samarbetspartners att skapa två nya dansverk. Båda verk har premiär på Vitlycke Centre for Performing Arts i slutet av november och åker sedan på regional turné till Stora Teatern i Göteborg, Vara Konserthus och Vänersborg.

Om danskonstnärerna

Lauri Lohi ska tillsammans med dansaren och koreografen Pontus Linder, dansaren Ira Wuolle, kostymdesigner Anna Poleteli och sounddesignern och dansaren Sebastian Kurtén, skapa ett verk med titeln Of monsters and monsters som utforskar manifestationen av skam. Med inspiration från sci-fi filmen Brazil vill gruppen skapa en visuell och rörande berättelse med inslag av club och streetdansstilar som popping, breaking och whacking, maskteater, humor och b-filmer.

Temat är psykisk ohälsa och självförtroende och titeln är O(SÄKER) på det nya dansverk som Alexandr Antochvili, dansare och koreograf, Dennis Boukas, musikproducent och Hakey Zeke, rappare och dansare ska utveckla under residenset. Tre resor. Tre berättelser om fyra olika individer, var och en som jagar sin dröm inom kulturen som uppfostrat dem.

Mer om residenset

Produktionsresidenset vänder sig till dansgrupper verksamma i Västra Götaland med spetskompetens inom street-fältet, exempelvis: Hiphop, House, Locking, Popping, Breaking, Dancehall, afrostilar som: Azonto, Ndombolo och Coupé Décalé samt ballroomstilar som: Vogueing, Waacking och Punking. Utlysning till residenset skedde under våren 2022. Här hittar du utlysningen...

Eyrun Thorhallsdottir

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-05-30 09:06