Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stegvis – ett verktyg för dans i skolan

Fotograf: Camilla Lindberg

Är du ämneslärare, idrottslärare, fritidspedagog, förskolelärare eller bara nyfiken på att testa dans på ett nytt sätt? Stegvis är spelet du kan göra på fem minuter, fem timmar, fem dagar eller fem månader!

Dansspelet Stegvis är enkelt att koppla till skolans alla ämnen – från barn i förskolan till ungdomar i gymnasiet. Du behöver inte ha förkunskaper i dans. Här får eleverna testa och utforska dans och rörelse genom konstnärliga val och fylla rummet med koreografier under en kreativ och lustfylld resa. Spelet kan också användas som ett verktyg för aktiv inlärning med hela kroppen, i en fördjupad lärprocess. Vi hoppas att du vill testa ett helt nytt verktyg för dans i skolan!

Den 17 november 2023 arrangerar vi en heldag för idrottslärare där vi utgår från spelet Stegvis. Anmälningsavgiften är 300 SEK, då ingår även koreografispelet. Läs mer och anmäl dig här.

Om Stegvis 

Spelet består av en låda med 70 spelkort som används för att bygga upp koreografier. En utförlig lärarhandledning följer också med. Elever kan arbeta med spelet individuellt, i mindre grupper eller i större grupp.

 


Här hittar du en kortversion av filmen.

Beställ Stegvis

Så här beställer du: Du beställer Stegvis via e-post. Vi behöver följande information:

  • Namn
  • Organisation
  • Organisationsnummer/personnummer om du är en privatperson
  • Kommun
  • Fakturaadress
  • Referens
  • Mobilnummer
  • Mejladress
  • Adress dit spelet ska skickas

Vänligen observera att vi inte kan hantera beställningar utan fullständig information.

Maila din beställning till: kulturutveckling.ekonomi@vgregion.se
Pris: Ett spel kostar 300 kronor, två spel kostar 500 kronor,  tre spel kostar 700 kronor (priser inklusive moms och frakt)
Spelet består av: 70 spelkort och en utförlig lärarhandledning

Kontakt

Spelet Stegvis är skapat av danskonsulenterna på Förvaltningen för kulturutveckling.

Anna Bäckvall

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Tina Andersson

Konsulent dans
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-10-03 14:58