Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny nationell arbetsgrupp för ungdomscirkus

I december 2022 bjöd cirkuskonsulenten i Västra Götalandsregionen in till ett öppet dialogmöte kring ungdomsverksamhet inom cirkus. Mötet vände sig till de som är verksamma inom cirkusutbildning eller som på annat sätt arbetar med att skapa förutsättningar för unga och unga vuxna att träna och satsa på cirkus, runt om i landet. Resultatet blev en ny nationell arbetsgrupp kring ungdomscirkus.

Under dialogmötet diskuterade deltagarna förutsättningarna för ungdomar och unga vuxna att kunna fortsätta träna, utvecklas och satsa på cirkus, och hur man gemensamt kan stärka dem genom förebilder, inspiration och utmaningar.

Mötet resulterade i att en grupp formades som kommer att arbeta vidare med att stärka och samla ungdomsverksamhet inom cirkus under 2023. 

Gruppen består av:
Karin Skierus – cirkuskonsulent i Västra GötalandsregionenKarin Melin – Norrköpings Ungdomscirkus
Thomas Jerbo – Cirkuslyftet Sundsvall
Erik Nyberg – Järfälla Kulturskola + SKH
Rebecka Nord – Kulturskolan Skurup + Circus by Me
Maria Andersson –  Kulturskolan Skurup, Lund och Malmö
Emma Scherlund – Unga spåret, Cirkus Cirkör
Louise Moesgaard Witthoft – Kultuskolan i Mark + Nycirkusfestival RydalMarta Chaves de Melo – Kulturskolan i Mark, Borås och Göteborg

Karin Skierus

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-14 11:54