Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Cirkusresan

Var kommer cirkus ifrån? Vad kan cirkus vara? Och vart är cirkusen på väg? Cirkusresan är en serie med tre korta filmer där du bland annat får upptäcka cirkusens spännande historia. Filmerna kan användas som pedagogiskt material inför cirkusbesök i skolan, som tankeväckare och inspiration inför temadagar eller som en väg in i cirkusvärlden för den som är nyfiken på mer.

Cirkusresan – avsnitt 1

I första avsnittet får du veta mer om ett riktigt gammalt cirkusnummer, att snurra tallrikar. Vi lär oss också mer om ett trick som finns i varenda trollerilåda – bägartricket. Och hur länge har man jonglerat egentligen?

 

Cirkusresan – avsnitt 2

I andra avsnittet möter du clownen Manne af Klintberg och luftakrobaten Maria Zeniou. Är cirkus fortfarande cirkus även om den inte framförs på en rund scen, i en cirkel? Och måste man ha en häst med, för att det ska kallas cirkus?

 
 

Cirkusresan – avsnitt 3

I tredje avsnittet får du veta mer om cirkusens framtid. Caligari gör ett besök på Cirkus Brazil Jack. Och vad är nycirkus egentligen?

 
Filmerna är gjorda 2022 av Tord Caligari på uppdrag av Förvaltningen för kulturutveckling.

Senast uppdaterad: 2022-12-20 16:23