Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturting Västra Götaland 2021 - Nystart

Den 8 oktober 2021 är du välkommen att bidra till nystarten av kulturlivet!

Kulturting Västra Götaland är ett forum för dialog och utveckling, i år med kulturlivets framtid i centrum. Under det senaste året har många både omvärderat och saknat kulturens kraftfält. Vi välkomnar politiker, tjänstepersoner och kulturlivets representanter i regionen att bli inspirerade, få kunskap och hitta drivkrafter. Hur kan vi tillsammans, på olika sätt och med olika perspektiv, bidra till en nystart?

Håll hårt i kaffekoppen, för under denna livesända heldag väntar dig en kavalkad av inspirerande exempel, kulturpolitiska inspel och internationella utblickar. Programmet består av en rad intressanta talare, kulturinslag och gemensamma samtal. Du får även med dig fördjupningsmaterial och tips från dagen, allt för att underlätta ditt fortsatta arbete. Framåt kvällen kan du njuta av kulturupplevelser från vår digitala scen.   

Västra Götalandsregionens kulturnämnd bjuder in till Kulturting som i år arrangeras av Förvaltningen för Kulturutveckling.
Västra Götalandsregionen har återkommande arrangerat Kulturting och syftet är att skapa en gemensam dialogyta om kulturpolitik ur ett kommunalt och regionalt perspektiv. 

Information och anmälan

Datum: Fredagen 8 oktober 

Tid: kl. 8.45-16.30.
Sedan är du välkommen att mingla vidare på vår digitala after work och besöka den digitala kulturscenen. 

Plats: Innehållet livesänds från Folkteatern i Göteborg, du får en länk till konferensplattformen någon dag innan.

Att delta är kostnadsfritt. 

Anmäl dig senast den 1 oktober.

Anmälan

Medverkande

De medverkande på Kulturting 2021 utgör tillsammans en mångfacetterad skara av expertkompetens. Här kan du läsa ett par av deras tankar kring kultur under pandemin och om kulturens nystart.

Värdarna välkomnar dig till Kulturting 2021

Det är Västra Götalandsregionens kulturnämnd som bjuder in till Kulturting 2021, som arrangeras av Västra Götalandsregionens förvaltning för kulturutveckling.

Sofia Wik (C), styrelseordförande i Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling

Conny Brännberg (KD), ordförande för Västra Götalandsregionens kulturnämnd

Läs mer om Västra Götalandsregionens arbete med kulturfrågor

Covid-19:s påverkan på kultur- och föreningsliv

Sedan mars 2020 påverkas kultur- och föreningslivet i stor utsträckning av den pågående pandemin. Västra Götalandsregionen har fört intensiv dialog med myndigheter och politiker på nationell och lokal nivå samt med kulturlivets aktörer för att hela tiden ha en aktuell lägesbild och påverka från regionalt perspektiv. Utifrån nuläget och med ett längre framtidsperspektiv stöttar Kulturnämnden kulturlivets aktörer genom olika riktade insatser och utformning av befintliga stöd.

Pia-Marie Wehrling

Projektledare Kulturtinget 2021
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-09-22 14:42