Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn och unga

Alla barn och unga har rätt till konst och kultur, oavsett var man bor eller vem man är. Vi erbjuder fortbildning, nätverk, inspiration och vägledning så att kulturutövare, kommuner, institutioner och civilsamhället kan erbjuda alla barn och unga konst och kultur med hög konstnärlig kvalitet. Utbudsförmedling genom Kulturkatalogen Väst och det regionala arrangörsstödet är viktiga pusselbitar i det arbetet.

Målet är att alla barn och unga i Västra Götaland ska ha tillgång till kulturupplevelser av hög kvalitet och ha möjlighet till att själva skapa. Vi arbetar därför aktivt för att stärka barns rättigheter och deltagande, oavsett förutsättningar. Genom att förmedla föreställningar, workshops och besöksmål, genomföra fortbildningar och nätverksträffar, ta fram bokningsbara utställningar, driva projekt och ta fram handlednings- och metodmaterial bidrar vi till att utveckla och stärka kulturen för barn och unga. 

Kulturkatalogen Väst

I Kulturkatalogen Väst finns ett brett utbud av professionell scenkonst, workshops, projekt, skolbiofilmer och besöksmål. Allt är riktat till barn och unga, allt är kvalitetssäkrat och allt omfattas av det regionala arrangörsstödet.

Hela fina jag & Titta Lilla – Gåvoboken har blivit två!

Barn som läser och blir lästa för utvecklar större kapacitet att möta världen och bygga sina egna relationer. Sedan år 2000 får därför alla nyfödda barn i Västra Götalandsregionen en bok. Gåvoboken delas ut i våra 49 kommuner, direkt via BVC eller på ditt närmsta bibliotek.

Det regionala arrangörsstödet

Varje år avsätter Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen pengar till det regionala arrangörsstödet. Pengarna är till för Västra Götalands 49 kommuner och syftar till att stärka arbetet med kultur för barn och unga.

Nätverk

Utvecklas tillsammans! Vi organiserar en rad nätverk inom flera av våra verksamhetsområden.

Techformance

Techformance är ett digitalt verktyg och en arbetsmetod där traditionell scenkonst möter spelvärlden. Projektet tar fram konkreta digitala verktyg med som scenkonstbranschen ska kunna använda för att skapa delaktighet, nya berättelser och konstnärliga upplevelser för barn.


Senast uppdaterad: 2023-03-22 12:00